Published On: Cts, Oca 4th, 2014

Gazeteci-Ressam Geçba Faruk Geç’i kaybettik

Share This
Tags

faruk

Tarih   : 04 Ocak 2014
Sayı     : 2014-002
Konu   : Taziye

MİZAH DÜNYASI’NIN USTA ÇİZERİ
GAZETECİ RESSAM FARUK GEÇ’İ KAYBETTİK!..

Kafkas Abhazya Dayanışma Komitesi’nin üyesi Sn. Gündüz Yıldırım Geç’ın Büyük amcasının oğlu Geçba ailesinin değerli büyüğü gazeteci-yazar Faruk Geç 03 Ocak 2014 Cuma günü İstanbul’da hayata veda etti.

Sn. Faruk Geç’in cenazesi, 05 Ocak 2014 Pazar günü oğlen İstanbul Zincirlikuyu Mezarlığının içindeki camiden kaldırılacak ve aynı yerde defnedilecektir.

Geçba Ailesinin acısını paylaşıyor, muteveffaya tanrıdan rahmet, dost ve yakınlarına başşağlığı diliyoruz.

Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi
Adına Başkan
Erdeşan Kobaş

 

 Sn. Faruk Geç, Sakarya ili Akyazı ilçesi Kuzuluk beldesinde 1931 Yılında dünyaya geldi.

* 1956 yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nden mezun oldu.

* Lise yıllarında başladığı Babıali çalışmaları Türkiye Yayınevi’nde, Hafta ve Binbir Roman dergileri ve Nebioğlu Yayınevi’nde 20. Asır ve Bütün Dünya dergileri, Doğan Kardeş Yayınevi’nde Resimli Hayat dergisi ile devam etti.

* Fransa, İtalya ve İngiltere’de mesleki çalışmalar yaptı.

* 1955 yılında çalışmaya başladığı Hürriyet gazetesinde aralıksız 26 yıl görev yaptı.

* Güneş ve Günaydın gazetelerinde meslek yaşamını sürdüren Geç, yıllar boyu yazıp resimlediği “Gerçek Yaşam Öyküleri” ile tanındı. Eserleri halen yurt dışında da yayınlanıyor.

* Ressam ve yazar Faruk Geç, TGC Basın Müzesi’ne bağışladığı Tevfik Fikret, Sabahattin Ali ve Nazım Hikmet tabloları nedeeniyle cemiyetten plaket verildi.

* Sinama dünyasından Merhum Yıldırım (Gec) Gencer ile amca, basınımızın usta çizerleri; Sezgin Burak ve Ersin Burak kardeşlerle de hala-dayı çocukları oluyor.

* Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) üyesi, Basın Şeref Kartı ve 2005 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü sahibi Faruk Geç 83 yaşındaydı.

Gürcistan İşgal Saldırısı

Videos