Published On: Cum, Tem 22nd, 2022

A. Bjania’ya Mektup

Share This
Tags

Дата     : 18.07.2022

Номер  : 2022-005

Превосходительство

Аслан Бжания
ПРЕЗИДЕНТ

РЕСПУБЛИКИ АБХАЗИЯ

СУХУМАБХАЗИЯ

Toprağına uzaktan bakmaktan bile mahrum bırakılmanın travmatik izlerini taşıyan diasporalı’ların toprak konusundaki hassasiyeti geçmiş yıllardaki Aibga tartışmalarından malumunuzdur. Son günlerde sosyal medya aracılığıyla öğrendiğimiz Pitsunda’daki halkımıza ait mülkler ve egemenliğimiz altındaki topraklar, karasuları hakkındaki tartışmalar da devlet görevlilerine güvenimiz tam olmakla birlikte hassasiyetimizi tetiklemiştir.

Kurulan yeni dünyada yiğit evlatlarımızın ödediği paha biçilmez bedellerle almış olduğumuz egemenliğimizden ve edindiğimiz müttefikliklerden mutluluk duymakla birlikte müttefiklik ilişkilerinin gerektirdiği eşit dengenin bozulmasını kuşkusuz arzu etmeyiz. Dengenin halkımız aleyhine bozulduğu ilişkilerdeki felaketler hafızamızda durmaktadır. Tapusu halkımızda olan mülkler, topraklar, karasuları üzerinde son kararı verecek olan elbette halkımızdır ve biz bu karara saygı duyarız.

Ancak Abhazya Cumhuriyeti vatandaşı olan bizlerin tarihî endişelerini anlayacağınızı umarak sizden konu hakkında daha detaylı bir bilgi edinmeyi rica ediyoruz.

С уважением.
Кавказо-Абхазский Комитет Солидарности

Глава

Эрдешан Кобаш БГАНБА

Турция-СТАМБУ

Gürcistan İşgal Saldırısı

Videos