Published On: Pts, Nis 28th, 2014

Moskova Abhaz Diasporası, Türkiye Abhaz Diasporasını Ziyaret Ediyor.

Share This
Tags

moskova-abhaz

Moskova Abhaz Diasporası,

Türkiye Abhaz Diasporasını Ziyaret Ediyor.

Dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşayan Abhazlar, ikamet ettikleri ülkelerde kültür ve geleneklerini yaşatmak amacı ile Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ile kültürel ve sosyal dayanışma içerisindeler.

Abhazya Cumhuriyeti’nin siyasi, sosyo-kültürel ve ekonomik kalkınması, uluslararası toplum içerisinde bağımsızlığının tanınması çalışmalarında Abhaz Diasporası da en üst düzeyde katkı vermeye çalışmaktadır. Bu bağlamda Moskova Abhaz Diasporası da etkili çalışmalar yapmaktadır.

Moskova Abhaz Diasporası Birliği Başkanı Beslan AGRBA Başkanlığında bir heyet, dayanışma içinde olmak amacı ile 20-24 Nisan 2014 Tarihleri arasında Türkiye Abhaz Diasporasını ziyaret etmişlerdir.

Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi ve Moskova Abhaz Diasporası Birliği Başkanı Beslan AGRBA Başkanlığındaki heyet, 23 Nisan 2014 Çarşamba günü Kafkas-Rus savaşları sonrası 150 yıl önce Kafkasya’dan-Abhazya’dan sürgün edildiğimizde, atalarımızın Karadeniz’den Anadolu topraklarına çıktığı yerlerden biri olan Kefken Sahili, Karağaç ve Babalı köylerini ziyaret etmişler ve günün akşamında misafirlerin onuruna Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi tarafından verilen yemeğe sivil toplum kuruluşlarımızın temcileri de katılmıştır.

Saygılarımızla.

Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi
Adına Başkan
Erdeşan Kobaş BGANBA

İstanbul-TÜRKİYE

Moskova Abhaz Diasporası Heyeti: 

Beslan AGRBA Moskova Abhaz Diasporası Birliği Başkanı
Denis ÇAÇHALİA Tarihçi-Yazar
Ruslan HAGBA İş-Adamı
Vahtank AGUHAA İş-Adamı
Mariya GISTBA Turizmci İş-Kadını
Esma HAGBA Eğitimci-Moskova Pazar Okulu Müd.
Alisa GABLİA Muhabir
Anastasia AGUHAA-IPHA Öğrenci
İnar MHONDGİA Kameraman

Gürcistan İşgal Saldırısı

Videos