Published On: Pts, May 19th, 2014

Dünya Abhaz-Abaza Halkı Birliği’nden Taziye Mesajı

Share This
Tags

DAAK-maden

Tarih: 19.05.2014

Türkiye Halkının Başı Sağ Olsun!…

Abhaz halkı olarak, insan olana uzak olan, bana dokunmuyor ki denilebilecek bir acının varlığına asla inanmıyoruz. Bu anlayışla mutluluklar gibi acıların da insanlık tarafından ortak olarak hissedilebilmesi için Tanrı’ya dua ediyoruz..

Bizler, dünya’daki bütün ulusların mutluluğu, bizim de mutluluğumuzdur diye düşünen bir halk olarak, akraba olarak gördüğümüz, komşumuz olan Türkiye halkının yaşadığı son derece acı tecrübeyi ve acılarını da gönülden paylaşmak için Tanrı’ya dua etmekteyiz.

Bu yüzden Soma kömür madenlerinde yüzlerce insanın yaşamlarını yitirmeleri Abhaz halkı için de büyük bir trajedi olmuştur.

Ve bugün insan yaşamını ekonomik ve politik çıkarlara feda etmenin ne büyük bir günah olduğu da bir kez daha ve apaçık ortaya çıkmış durumdadır.

Soma’da ana, baba ve evlatların arşa yükselen canhıraş feryatları ve kaybettiklerini arayan yaşlı gözlerdeki hüznü sizler gibi bizler de tüm varlığımızla hissetmekteyiz.

Ailelerinin temel direği olan kişiler toprağın altından çıkarılarak tekrar toprağın bağrına emanet edilirken, yüreklerimize saldıkları ortak acıyla hepimizi tekrar birleştirdiler ve yakınlaştırdılar.

Bu denli derin acılara katlanma gücünün, sadece ve sadece acıların insanlığın ortak paydası olduğu inancından kaynaklandığını bir kez daha ifade ederek anıları önünde saygı ile eğiliyoruz.

Ruhları şad olsun!

Saygılarımızla

Dünya Abhaz-Abaza Halkı Birliği
Adına Genel Sekreter
Gennadi ALAMİA

Gürcistan İşgal Saldırısı

Videos