Published On: Per, May 29th, 2014

Basın Duyurusu

Share This
Tags

Tarih   : 29.05.2014
Sayı     : 2014-096
Konu   : Basın Duyurusu

miting

BASIN DUYURUSU

Son günlerde çeşitli basın-yayın organlarında Abhazya ile ilgili çıkan haberler üzerine basın-yayın mensuplarını konu hakkında bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur.

Abhazya Cumhuriyeti’nde iktidar ile muhalefet arasındaki görüş ayrılıklarının bölgenin farklı ülkelerindeki, farklı olaylarla özdeşleştirildiğini ne yazık ki çeşitli basın-yayın organlarında okuyoruz.

Abhazya Cumhuriyeti’nin tarihinde ve kültüründe olmayan darbe geleneği iktidarla muhalefet arasındaki görüş ayrılığına yakıştırılamayacağı gibi demokrasiyi kendi kültürel motifi olarak içselleştirmiş Abhaz halkının da buna tevessül etmesi imkânsızdır.

Abhaz muhalefeti halkın oyuna ve dolayısıyla kararına saygılıdır. Halkın oylarıyla seçilmiş Devlet Başkanı görevinin başındadır. Her demokratik ülkede olduğu gibi Abhazya’da da devlet başkanları bugüne kadar halkın seçimiyle göreve gelmiş, zor kullanarak iktidara geçen bir yönetim Abhaz tarihinde olmamıştır.

Basınımızın Abhazya Cumhuriyeti’nin konumu ve geleceği konusundaki haber ve yorumlarında Abhaz muhalefetini baskınlarla, dayatmayla birlikte anmasının, Abhazya’daki siyasal gelişmeleri başka ülkelerdeki antidemokratik gelişmelerle bağlantılandırmasının, Abhaz demokrasisine yönelik soru işaretlerinin gerçeği yansıtmadığını, basınımıza, kamuoyumuza  saygıyla duyururuz.

Saygılarımızla.
Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi
Adına Başkan
Erdeşan Kobaş

Gürcistan İşgal Saldırısı

Videos