Published On: Cts, Tem 12th, 2014

Küvözleri Abhazya Sağlık Bakanlığı’na teslim ettik…

Share This
Tags

Tarih   : 12 Temmuz 2014
Sayı     : 2014-106
Konu   : Abhazya Cumhuriyeti’ne Ziyaret

TÜRKİYE’DEN ABHAZYA’YA KÜVÖZ

Abhazya Cumhuriyeti’ndeki gelişmeler üzerine istişarelerde bulunmak, yeni doğan bebekler için hayati önem taşıyan ve Abhazya’da eksikliği hissedilen, Türkiye’den temin ettiğimiz küvözleri teslim etmek ve 04 Temmuz 2014 Tarihinde vefat eden Ünlü Abhaz Bilim Adamı Etnolog Prof. Dr. Yuri ARGUN’UN cenaze törenine katılmak için Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesinden bir heyet olarak 07 Temmuz 2014 tarihinde Abhazya’ya gittik.

Heyetimiz  tarafından Türkiye’den götürülen küvözler Geçici Devlet Başkanı Sn. Valeri Bganba’nın katılımıyla ve yapılan protokolle Abhazya Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı’na teslim edildi. Küvözler Geri Dönüş Devlet Komitesi Başkanı Sn. Hırps Copua gözetiminde ihtiyaç duyulan bölgelerdeki devlet doğum evleri’ne ulaştırılacaktır.

Ayrıca, Abhazya Cumhuriyeti’ndeki siyasi gelişmeler, Türkiye Diasporasında yaşayan Abhazya Cumhuriyeti vatandaşlarının 24 Ağustos 2014’de Abhazya’da yapılacak devlet başkanlığı seçimleri için Türkiye’de oy kullanabilmesi, Abhazya Cumhuriyeti’ni etkilemesi muhtemel olan dünya siyasetindeki gelişmeler veTürkiye’ye atanacak olan (şu anda atama gerçekleşmiş bulunmaktadır) temsilciye yönelik istişarelerde bulunulmuştur. Bu istişareler hakkında kamuoyumuza daha sonra detaylı bilgi verilecektir.

Saygılarımızla.
Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi
Adına Başkan
Erdeşan Kobaş

***************************************************************************************************************

ABHAZYA CUMHURİYETİ SAĞLIK BAKANLIĞI

09.07.2014

Sayın

Erdeşan BGANBA (KOBAŞ)

Abhazya Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı, Abhazya sağlık kurumlarına yapmış olduğunuz yardımlar için içten çok teşekkür ederiz.

Çocuk ve annenin korunması ile ilgili sorunlar, bizim için en önemli sorunlardır. Yeni doğan çocukların bakımı için Abhazya’ya hediye ettiğiniz kuvözler, Kadın Doğum Hastanelerinde büyük memnuniyet yarattı.

Bize verdiğiniz destek için çok teşekkür ediyor, ileride de Abhazya’nın geleceği ve iyiliği için çalışmalarınızın devam edeceğini umut ediyoruz.

Saygılarımla

Zurab MARŞAN
Abhazya Cumhuriyeti Sağlık Bakanı
SOHUM – ABHAZYA

Rusca

Gürcistan İşgal Saldırısı

Videos