Published On: Pts, Eyl 29th, 2014

Abhazya Cumhuriyeti’nin 21. Zafer Günü’nü kutluyoruz…

Share This
Tags

ayayra2

Biz Abhaz halkı, vatanımızın tarihi sorumluluğunu üzerimize alarak kendi topraklarımızda, kendi kaderimizi tayin hakkımız için,onurumuzu korumak için direndik ve kazandık. Başkalarının kaderine hükmetmek için savaşanların hala anlamadığı bir zaferdir bu.

Saldırganları ülkemizden gönderdiğimizde 17.200 ev kullanılmayacak halde, 8.500 ev ise ağır hasarlıydı. Ve hepsinden önemlisi binlerce canımızı kaybetmiştik. Üstelik gaddarca bir ambargo ile karşılaşmıştık. Bu şartlar altındayken bile vaat edilenlerle özgürlüğümüzü takas etmedik. Büyük ekran televizyonlara, akıllı telefonlara esir olanların hala anlayamadığı yükseklikte bir özgür ruhtur bu.

“Biz Abhazların başkasına ait olanda gözümüz yoktur. Biz kimseye saldırmadık. Saldırıya uğrayan bizleriz. Tüm dünyanın olduğu gibi bizim de vatanımız ve özgürlüğümüz için mücadele etme hakkımız vardır. Bizim istediğimiz, büyük Allah’ın bize layık gördüğü kaderimize yazdığıdır. Öyleyse, bizler zafere ulaşacağız. Ben sizlerin buna yürekten inanmanızı istiyorum.” diyen Ebedi Liderimiz Vladislav Ardzınba’ya yürekten inandık. Bugün  Abhazya’nın bağımsızlığına, devlet olmasına hangi hakla,hangi yetkiyle olduğu bilinmeden karşı çıkan başbakanların, devlet başkanlarının anlamadığı ve anlayamayacağı bir liderliktir bu.

Bu zafer kimsenin efendisi olmayan, kimsenin efendiliğini kabul etmeyen, özgürlüğünü hiçbir şeyle takas etmeyen, dünya sahnesinde eşit olarak var olmayı talep eden, kendi kaderini tayin hakkından vazgeçmeyen insanların zaferidir. Bu, insanlığın zaferidir.

Haklı zaferimiz kutlu, bağımsızlığımız daim, devletimiz baki olsun.

Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi

Gürcistan İşgal Saldırısı

Videos