Published On: Çar, May 6th, 2020

Kutlama

Share This
Tags

Дата : 27.04.2020
Номер : 2020-006

Уважаемый Александр Анкваб Премьер-министр Республики Абхазия

Abhaz Halkı’nın takdire şayan sağduyu ve örnek demokrasi olgunluğu ile gerçekleştiren 22 Mart 2020 Devlet Başkanlığı seçimleri sonrası Başbakanlık görevini üstlenmenizi memnuniyetle karşıladığımızı içten, samimi duygularımızla belirtmek isteriz.

Engin devlet tecrübeniz, güvenilir, saygın kişiliğinizle bu kritik süreçte görevinizi hakkıyla yapacağınıza inanıyor, başarı dileklerimizle sizi kutluyoruz.

Bilindiği gibi şahsınızda Abhazya Devleti ve halkına karşı yapılan talihsiz 2014 antidemokratik darbesiyle günümüze kadar yaşanan süreçte Devlet ve halkımız siyasi, sosyal, ekonomik olarak en az çeyrek asır geriye gitmiş, hak ettiği pozitif kalkınmaya imkân verilmemiştir.

Liyakat ve engin Devlet tecrübeniz ve bilge kişiliğinizle başta şahsınız olmak üzere güvendiğimiz Ekselansları Aslan Bjania’yi bu karanlık dönemi sonlandıracak, Devlet ve Halkımızı aydınlığa taşıyacak bir ümit ışığı olarak görüyoruz.

Göreve geldiğiniz bu zor dönemde Şahsınız ve Devlet Başkanımız yönetici kadrolarınızla; halkla bütünleşerek yapıcı, devrimsel karar ve icraatlarınızla hukukun üstünlüğü, adil, ekonomik, paylaşımı sağlayacak yapısal reformları hayata geçirmenizi bekliyor ve bunu başaracağınıza inanıyoruz

Şüphesiz, Abhazya bu yapısal reformların hayata geçirilmesiyle ekonomi, eğitim, sosyal alanlarda kısa zamanda kalkınarak, kendisine yeten, el açmayan refah ülkesi haline gelecektir. Devletimiz doğal zenginlikleri, turizm avantajları, tarım kapasitesi, eğitimli nüfusuyla buna olanak sağlayacak potansiyeli ziyadesiyle bünyesinde barındırmaktadır.

Sayın Başbakanımız,

Başta Kafkas Abhazya Dayanışma Komitesi olarak diasporadaki duyarlı halkımız kişiliğinize, devlet adamlığınıza, vatanseverliğinize hep inandığımızı ve güvendiğimizi vurgulamak isteriz.

Bu bağlamda bilinçli olarak son derece zayıflatılan anavatan diaspora ilişkilerinin yönetim döneminizde güçlendirilmesini ve hayati önemine binaen ulaşım sorununu çözerek anavatana geri dönüşün önünü açmanızı ve hızlandırmanızı talep ediyor ve bekliyoruz.

Bu önemli Başbakanlık dönemizde Size ve şahsınızda halkımıza sağlık ve başarılar diliyoruz.

С уважением.

Кавказо-Абхазский Комитет СолидарностиГлава

Эрдешан Кобаш БГАНБА

Турция-СТАМБУ

Gürcistan İşgal Saldırısı

Videos