Published On: Per, Eki 10th, 2013

ABHAZYA ZAFER KUTLAMALARI DEĞERLENDİRMESİ

Share This
Tags

Tarih     : 10 Ekim 2013
Sayı       : 2013-300
Konu    : Abhazya Zafer Kutlamaları

ayayra2013

30 EYLÜL 2013

ZAFER’IN-AYAAYRA’NIN 20. YILI

20. Bağımsızlık Yıldönümü’nü Abhaz diasporasının sel gibi aktığı anavatanımız Abhazya’da kutladık.

Resmigeçit ve diğer devlet törenleri dışında, Devlet Başkanlığı Resepsiyonu, Geri Dönüş Devlet Komitesi ödül töreni ve çeşitli etkinliklerin yapıldığı kutlamalara aralıksız yağan yağmura rağmen büyük bir coşku hâkimdi.

Abhazya Geri Dönüş Devlet Komitesi Başkanı Sn. Hirips Copua, tarafından bağımsızlık savaşında diasporadan savaşa katılanlar için düzenlenen toplantıda duygusal anlar yaşandı, birçoğunun hiç görmediği vatanlarındaki savaşa katılarak, savaş sonrası da vatanlarında yaşamayı seçen diasporalı savaşçılar için yapılan törende o günlerin anısına şiltler verildi.

Bakanlıklar binasındaki büyük salonda yapılan Devlet Başkanlığı töreninde protokolün arkasında duran, Abhazya Cumhuriyeti Devleti’nin çakı gibi askerlerinin tören esnasında her 15 dakikada bir gerçekleştirdikleri nöbet değişimindeki görünüm tören katılımcılarına ayrı bir heyecan yaşatıyordu.

Büyük tören salonunda özenle hazırlanan tören, yapılan konuşmalardan sonra Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Sn. Aleksandr Ankvab’ın konuşmasıyla sona erdi.

Yapımı büyük ölçüde tamamlanan, kendi seçtiği yerde, hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan ve ona layık bir projeyle yapılan Ebedi Liderimiz Sn. Vladislav Ardzınba’nın anıt mezarı 20. Bağımsızlık yıldönümünde Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Sn. Alexsandr Ankvab tarafından ziyarete açıldı.

Abhazya Cumhuriyeti Kurucu Devlet Başkanı, Büyük Önder Sn. Vladislav Ardzınba’nın anıt mezarı o gün akşama kadar Abhaz halkı, kardeş Kafkas Halkları, Abhazların dostları tarafından, akın akın ve büyük duygusallıkla ziyaret edildi. Halkı’nın Büyük Önder’e vefası görülmeye değerdi. Bu duygusallık Devlet Başkanlığı protokol töreninde Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi Başkanı’nın, Sn. V. Ardzınba ve dönüş temalı konuşmasına da yansıyordu.

30 Eylül zafer kutlamaları organizasyonundan sorumlu olan Abhazya Cumhuriyeti Başbakanı Sn. Leonid Lakırbaya ile Kafkas Abhazya Dayanışma Komitemiz adına yapılan görüşmede gündemdeki konular ve sorumlusu olduğu 30 Eylül kutlama organizasyonuda değerlendirildi.

İlk yıldan itibaren Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi adına heyecanla katıldığımız 30 Eylül Zafer-Ayaayra kutlamalarında Abhazya Cumhuriyeti Devleti’nin ilk günden bu güne kadar bütün baskı ve zorluklara rağmen her yıl kat ettiği mesafe ve gelişmeden duyduğumuz gururla Nice Zafer Gün’lerine…  

Saygılarımızla.
Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi

Adına Başkan
Erdeşan Kobaş Bganba

Gürcistan İşgal Saldırısı

Videos