Published On: Paz, Ara 8th, 2013

Güney Afrika Cumhuriyetinin Efsanevi Cumhurbaşkanı Nelson Mandela’nın vefatı

Share This
Tags

Tarih   : 08.12.2013
Sayı     : 2013-311
Konu   : Taziye

mandela

Sayın,

H.E Mr. Vika Mazwi KHUMALO
GÜNEY AFRİKA CUMHURİYETİ ANKARA BÜYÜKELÇİSİ

Ekselansları,

Güney Afrika Cumhuriyeti’nizin Efsanevi Cumhurbaşkanı, Sn. Nelson Mandela’nın vefatı dünyada derin bir üzüntü yarattı. Tüm dünya halklarını üzdüğü gibi bizleri de derinden üzmüştür.

Afrika’da küçük bir köyde bir kabile şefinin oğlu olarak doğan Nelson Mandela, yaşamı boyunca ırk ayrımcılığıyla mücadele etti ve hapis yattığı uzun yıllar boyunca direnişin sembolü oldu. Bu mücadelesini yargılandığı bir davada “Ben tüm insanların uyum ve eşit fırsatlara sahip şekilde beraberce yaşadığı, demokratik ve özgür bir toplum idealini benimsedim. Bu uğrunda yaşamak ve ulaşmak istediğim bir idealdir. Ama gerektiğinde bunun uğrunda ölürüm de” diye açıklıyordu.

Dünyanın en saygın devlet adamlarından biri olan Mandela’nın kaybı, özgür bir toplum olabilmek için ağır bedeller ödemek zorunda kalan halklar için bir duygudaşlarını kaybetme nedeniyle daha farklı bir üzüntüye neden olmuştur.

Bütün dünyanın saygı duyduğu Sn. Nelson Rolihlahla Mandela’ya tanrıdan rahmet diliyor ve acınızı paylaşıyoruz.

Saygılarımızla.
Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi
Adına Başkan
Erdeşan Kobaş BGANBA

Sn. Nelson Rolihlahla Mandela için ulusal anma töreni 10 Aralık 2013’de Johannesburg’da bir stadyumda gerçekleşeceği, defnedileceği güne kadar da taziyeler için başkent Pretoria’daki hükümet binasında katafalka konulacağı, cenaze töreni ise 15 Aralık 2013’de doğum yeri olan Qunu köyünde yapılacak ve aynı gün defnedilecektir.

Gürcistan İşgal Saldırısı

Videos