Published On: Cts, Ara 14th, 2013

İrfan ARGUN’A ABHAZYA CUMHURİYETİ DEVLET NİŞANI

Share This
Tags

ziyaret

Tarih   : 12 Aralık 2013
Sayı     : 2013-312
Konu   : Duyuru

Sayın,

İrfan ARGUN’A
ABHAZYA CUMHURİYETİ
DEVLET NİŞANI

Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi Başkanı olarak uzun yıllar Abhazya Cumhuriyet Devleti ve Abhaz halkı için büyük özveriyle çalışan Sn. İrfan Argun’a, Ulusal Liderimiz Sn. Vladislav ARDZINBA’nın fotoğrafının işlendiği altın kaplama kabartmalı plaket takdim edildi.

Abhazya Cumhuriyeti Devleti tarafından daha öncede çeşitli ödüllerle onurlandırılan Sn. İrfan Argun’a plaketi sunmak üzere 09.12.2013 tarihinde  Abhazya Geri Dönüş Devlet Komitesi Başkanı Sn. Hrips Djopua ve Suriye Abhaz Diasporası Temsilcisi Sn. Şeref Marşan, Türkiye’ye geldi. Plaket takdimi için Sn. İrfan Argun’u ziyaret eden Sn. Hrips Djopua ve Sn. Şeref Marşan’a ziyaretleri esnasında Abhazya Türkiye temsilcisi Sn. Vladimir Avidzba, KADK Başkanı Erdeşan Kobaş ve Sn. Adnan Argun da refakat ettiler.

Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Sn. Aleksandr ANKVAB’IN selamlarıyla geldiğini belirten Sn. Djopua’nın Abhaz kültürünün vefasının bir göstergesi olan plaketi takdiminde hazır bulunanlar Abhaz Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluş yıllarındaki zorlukları hatırlayarak duygulu anlar yaşadılar.

Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi’nin, misafirlerin onuruna verdiği yemekten sonra yapılan görüşmelerde, Abhazya Cumhuriyeti ile diaspora arasında dayanışmanın önemi vurgulanarak çalışmaların daha geliştirilmesi için neler yapılabileceği görüşüldü.

Sn. H. Djopua ve Sn. Ş. Marşan 11.12.2013 tarihinde iki günlük kısa ziyaretten sonra Abhazya’ya uğurlanmışlardır.

Saygılarımızla.
Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi
Adına
Başkan
Erdeşan Kobaş BGANBA

Gürcistan İşgal Saldırısı

Videos