Published On: Çar, Mar 5th, 2014

Vladislav Ardzınba’yı vefatının 4. Yılında andık

Share This
Tags

ardzinba

04.03.2014

 

 

Abhazya Cumhuriyeti’nin Kurucu Lideri, Abhaz Ulusunun Büyük Önderi Sn. Vladislav Ardzınba; vefatının 4’nci yılında, Abhazya Cumhuriyeti Türkiye Temsilciliğinde anıldı. Duygulu anların yaşandığı toplantıda Büyük Liderimize duyulan minnet vurgulandı.

Abhazya Temsilciliğinde Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi’nin ev sahipliğinde yapılan anmaya; İstanbul Kafkas Kültür Derneği Başkanı Av. Hava Karadaş, Çerkes Kadınları Teavün Cemiyeti Derneği Kurucu Başkanı Prof. Dr. Günsel Avcı (Şurdum) ve toplumumuzdan saygıdeğer misafirlerin katılımı ile 4 Mart 2014 Salı günü saat 16.00’da gerçekleştirildi.

Anma programı; Vladislav Ardzınba ve Abhazya’nın Bağımsızlığı yolunda hayatlarını kaybeden tüm şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşu ile başladı. Ardından 1993 yılında savaş devam ederken yapılan bir TV programı, Abhazca sözlerle kendisine uyarlanan orijinali İngilizce My Way şarkı klipi, 1992-1993 Savaşı ve cenaze töreninden görüntüler izlendi. Daha sonra Kafkas Abhazya Dayanışma Komitesi Başkanı’nın günün önemini içeren konuşması ve diğer katılımcıların Ardzınba ile ilgili duygu ve düşünlerini paylaştığı konuşmalar ile anma programı tamamlandı.

Tarihte birçok defa kesintiye uğratılan ve ağır bedeller ödenerek yeniden var edilen Abhaz Devleti’nin Kurucu Lideri Sn. Vladislav Ardzınba’nın ölümsüzlüğünü saygıyla anıyoruz.

Ruhu Şad Olsun

Saygılarımızla.
Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi
Adına Başkan
Erdeşan Kobaş BGANBA

Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi Başkanı Erdeşan Kobaş Bganba’nın Ardzınba’nın 4. Vefat Yılı ile ilgili kaleme aldığı makale için tıklayınız…

Gürcistan İşgal Saldırısı

Videos