Published On: Sal, Mar 4th, 2014

Ardzınba’yı 4. Ölüm Yıldönümünde Anarken – Erdeşan Kobaş Bganba

Share This
Tags

Bugün; bağımsız, tanınmış Abhazya Cumhuriyeti Devleti’nin kurucu lideri Sn. Vladislav Ardzınba’yı, aramızdan erken ayrılışının dördüncü yılında saygı ve minnetle anıyoruz. “O”nun başardıkları, kişiliği ve düşünceleri hep yolumuzu aydınlatacaktır.

Bugün bizler, genç cumhuriyetimizle birlikte özgür halkımızın varlığını; “O”na, binlerce şehidimize ve gazilerimize borçlu olduğumuzun bilincindeyiz. Onca sürgün ve kıyıma uğramış, öz vatanlarında azınlığa düşürülmüş bir avuç insan; canları kanları pahasına, emperyalist faşizme karşı insan onuru ve özgür ruhunun zaferini kazandılar. Şüphesiz bu aynı zamanda inancın, adanmışlığın, birlik ve beraberliğin zaferiydi. Onlar görevlerini yaptılar ve insanlık tarihinde şerefli yerlerini de aldılar.

Sn. Vladislav Ardzınba, uzun süreçli asıl savaşın bundan sonra verileceğini biliyor ve işaret ediyordu. Bu, Abhazya Devleti ve halkının diasporasıyla entegrasyonu ile birlikte, çağdaş ekonomik, sosyal, kültürel, demokratik kalkınma hedefi ve savaşıydı.

Bugün bizler bu hayati hedefin ne kadar farkındayız? Gerek anavatanda gerekse diasporadaki bazı kişisel, sosyal ve politik kısır çekişmeler, ayrışmalara bakılırsa bu hususun sağduyuyla değerlendirilmesi gerektiği kanaatindeyiz. Unutulmamalıdır ki Devletimiz varsa bizde varız! Abhazya Devleti ve Halkının onur ve saygınlığını, gölge düşürmeden hep yüceltip korumalıyız.

Kendi ve yakın coğrafyamızdaki son derece değişken ve kaygan jeostratejik zemin, jeopolitik devinimleri dikkatle izleyerek, her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe önem vermeli, kenetlenmeli, bu kutsal amaç için akıl ve güç birliği yapmalıyız. Bunu başaracak toplumsal bilgelik ve iradeye sahip olduğumuz inancındayız.

Halkımıza duyduğumuz bu inanç, bağrından Vladislav’ı çıkaran bir halka duyulan inançtır.

Bilgeliği ve iradesi Vladislav’ın şahsında somutlanan bir halka duyulan inançtır.

O’nu gururla ve özlemle anıyoruz.

Saygılarımızla.
Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi
Adına Başkan
Erdeşan Kobaş BGANBA

Gürcistan İşgal Saldırısı

Videos