Published On: Cum, Şub 20th, 2015

Gürcistan’dan Türkiye’ye Nota

Share This
Tags

gurcuu

Gürcistan’dan Türkiye’ye Nota

20.2.2015 – 18.35

AjansKafkas

Abhazya Dışişleri Bakanı Vyaçeslav Çirikba’nın Türkiye’ye gerçekleştirdiği ziyaret sebebiyle Gürcistan tarafından Türkiye’ye Nota verildi.

abkhazeti. info’nun haberine göre Gürcistan Dışişleri Bakanlığı Türkiye’nin Tiflis Büyükelçiliği’ne 18 Şubat’ta Nota vererek ziyaret hakkında açıklama istedi. Bunun üzerine Türkiye’nin Tiflis Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada, Abhazya Dışişleri Bakanı Vyaçeslav Çirikba’nın ziyaretinin enformel formatta gerçekleştiği ve resmi bir görüşme olmadığı belirtildi. Açıklamada ayrıca “Gürcistan’ın bölgesel bütünlüğünü destekleme ve Abhazya’yı tanımama politikamızda bir değişiklik yoktur” vurgusu yapıldı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Gürcistan Ankara Büyükelçisi Irakli Koplatadze ise, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay ile görüştüğünü, Aktay’ın verdiği bilgiye göre böyle bir görüşmenin planlanmadığını, Aktay’dan Abhaz kökenli bir grubun görüşmek için randevu aldığını ve ileride benzer bir durumla karşılaşılmaması için tedbir alınacağını iddia etti.

Gürcistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Gigi Gigiadze de bu konuyu Türk meslektaşları ile yapılacak görüşmelerde gündeme getireceğini ve Abhazya’dan Türkiye’ye yapılacak ziyaretlerin ciddi sonuçları olacağını söyledi.

Link: http://ajanskafkas.com/haber_detay.php?haberid=31299

Gürcistan İşgal Saldırısı

Videos