Published On: Pts, Tem 20th, 2015

Çalmaz ve Lakoba sokaklarında oyun parkı isteniyor…

Share This
Tags

park

20.07.2015

Muhabirlerimizin mahalle sakinleri ile yaptıkları röportajlarla edindikleri bilgilere göre, çocukların bir parkı bulunmamakta. Ailelerin gerekli kurumlara birçok kez başvurmasına rağmen bir sonuç elde edemedikleri belirtilmekte.
Burada yaşayan çoğu çocuk bir çocuk parkının nasıl göründüğünü bile bilmiyor. Çünkü bugüne kadar onların kendilerini eğlendirmek, boş zamanlarını değerlendirmek için kullanabildikleri sadece savaş öncesi zamandan kalma paslı salıncaklar ve hurdalıktan toplanmış demirlerle yapılmış kalelerdi.

Çok katlı 3 apartmanda yaşayan aileler gerekli kurumlara iki yıl önce başvurmaya başladılar. Birçok kez dilekçe vermelerine rağmen bir sonuç elde edemediler.

Yetişkinler için belki yakın sayılabilecek diğer apartmanların önünde çocuk parkı bulunmakta, fakat çocuklar için bu mesafeye kısa demek yanlış olur. Çocuklar bile bu mesafedeki parka gitmenin tehlikeli olabileceğini kavrayabiliyor ki, kendi apartmanlarının önünde bir meşgale yaratmaya çalışıyorlar. Fakat bu bile onlar için tehlike oluşturabiliyor. Çocuklar kendilerini eğlendirmek için eski paslı eşyalara, çatılara yada ağaçlara tırmanmaya yöneliyorlar.
Başkent Konut İdaresi Başkanı Sergey Matosyan muhabirlerimizle yaptığı görüşmede, parkların şimdiye kadar Rusya’nın kalkınma projesine verdiği destek çerçevesinde yapıldığını belirti.

Kaynak: http://www.apsua.tv/tur/video/5469/

Gürcistan İşgal Saldırısı

Videos