Published On: Paz, Eki 13th, 2013

“Krasnaya Polyana” Atlı Geçişi

Share This
Tags

Yaz 2013, “Şarpnı” Abaza Gençlik Birliği tüm Abaza toplumu adına Rusya Federasyonu Hükumeti Başkan Yardımcısı Dmitriy Nikolayeviç Kozak’a Karaçay-Çerkes Cumhuriyetinden Krasnaya Polyana’ya atlarla geçişin düzenlenmesi için başvurdular. Abazalarla Abhazların memleketi Soçi’de yapılacak olan XXII.Kış Olimpiyatlarının çerçevesinde bu projenin uygulanacağına karar verildi. Abaza gençlerin isteği Rusya Hükumeti tarafından desteklendi.

dscn0327

12 Ekim 2013 yılında Krasnıy Vostok köyünde “Krasnıy Vostok-Krasnaya Polyana” adlı geçişin başlanması ile ilgili bir etkinlik düzenlendi. Abaza atlıları Krasnıy Vostok köyünden çıkıp Koydan köyüne ilerlemeye başladılar. Köy sakinleri katılanları selamladılar.

Koydan köyünden Psıj köyüne yöneldiler. Yolda birkaç başka yerleşim merkezine uğradılar. Geçişin doruk noktası atlıların Cumhuriyetin başkenti Çerkessk şehrine girmeleri oldu. Şehirliler onları heyecanla karşıladılar!
Psıj köyünde geçiş katılımcıları köy yönetimi ile sakinleri tarafından sıcak karşılandılar. Böylece “Krasnıy Vostok-Krasnaya Polyana” atlı geçisin ilk günü sona erdi ve yarın atlılar tekrar yola çıkacaklardır!

“Şarpnı” Abaza Gençlik Birliği

kaynak: http://alashara.org/tr/news/krasn-y-vostok-krasnaya-polyana-atl-ge-i-i_post/

Gürcistan İşgal Saldırısı

Videos