Published On: Per, Ara 5th, 2013

Lavrov: Rusya için Abhazya ve Güney Osetya egemen devletler

Share This
Tags

 

05.12.2013

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Güney Kafkasya’da oluşan yeni realitelerin kabul edilmesi gerektiğini söyledi.

Rusya-NATO Konseyi toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Lavrov, ülkesinin Güney Osetya ve Abhazya’nın bağımsızlığını tanıdığını, bu ülkelerle dostluk ve karşılıklı yardımlaşma anlaşmasını imzaladığını ve ilgili anlaşmalar temelinde sınırlarındaki güvenliği ve askeri güvenliklerini sağladığını açıkladı. Rus bakan, “Bu realiteler yavaş yavaş akıllara nüfuz ediyor.” dedi.

Lavrov, “Cenevre’deki Güney Kafkasya tartışmalarında Güney Osetya, Abhazya ve Gürcistan’ın Rusya, ABD, AB, BM ve AGİT ile birlikte güvenlik ve insani sorunlara ilişkin toplantılara eşit olarak katılması, diyalog dışında hiçbir yolun olmadığını doğruluyor.” ifadesini kullandı.

Güney Osetya’nın Gürcistan ile devlet sınırının düzenlenmesi süreçlerine değinen Rusya Dışişleri Bakanı, sınırların mutlaka korunması ve iki taraftan ihlallerin önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı.

Lavrov, “Uluslararası uygulamayı yansıtan kurallar var. Sıcak kafalar sakinleşince tel örgüye de gerek kalmaz. Bize yakın tüm Güney Kafkasya halklarının barış, dostluk ve iyi komşuluk içinde yaşamasını istiyoruz. Gürcistan’ın girişimiyle askıya alınan diplomatik ilişkilerin yeniden başlaması konusunun gündeme dönmesini umuyorum.” dedi.

Kaynak: http://turkish.ruvr.ru/2013_12_05/rusya-icin-abhazya-ve-guney-osetya-egemen-devletler/

Gürcistan İşgal Saldırısı

Videos