Published On: Cum, Nis 4th, 2014

Psou sınırından ithal edilen ürünlerde yüzde 30-40 artış oldu

Share This
Tags

sinir

04.04.2014

Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab, Devlet Gümrük Komitesi Başkanı Said Tarkil’i makamında kabul etti. Ankvab, “Psou” gümrük noktasındaki durum hakkında bilgi istedi.

Said Tarkil tüm kısıtlamaların kaldırılması ile ithal edilen ürünlerde yüzde 30-40 oranında bir artış olduğunu, verilere göre geçen sene ile aynı rakamlara ulaşıldığını belirtti. Tarkil, “Normal çalışma rejimimize geri dönmüş durumdayız”, dedi.

Devlet Gümrük Komitesi Başkanı, sorunların yeni yük terminalinin devreye girmesi ile çözüldüğünü ve tamamen faaliyette olduğunu belirtti.

Said Tarkil, “Yeni terminalimizin onarılması için bize destek veren hükümetimize minnettarız. Bu sayede oluşan yoğunluğu yolcu ve yük araçları olarak ayırabiliyoruz. Yüklerin kaydedilmesinde telaş yaşanmıyor. Bu bize muayeneyi daha iyi uygulama ve genel olarak gümrük kontrolünü daha iyi sağlama imkanı vermekte. Sezon arası dönemde olmamızdan dolayı şimdilik büyük kuyruklar ve yoğunluk yaşanmamakta”, dedi.

Said Tarkil Devlet Başkanına, sınırda getirilen kısıtlamalardan kaynaklanan gelir eksikliğinin kapatılacağına dair güvence verdi.

Kaynak: http://abkhaziagov.org/tr/president/press/news/2014-04-05

Gürcistan İşgal Saldırısı

Videos