Published On: Per, Kas 20th, 2014

Sağlık Bakanı Anzor Goov olağan denetlemelerine Gal merkez hastanesinden başladı

Share This
Tags

anzor-goov

20.11.2014

Sağlık Bakanı Anzor Goov olağan denetlemelerine Gal merkez hastanesinden başladı. Gal şehrinde bugün çalışır durumda olan tek hastane bu, onunda çok iyi durumda olduğunu söylemek maalesef mümkün değil. Sağlık Bakanı, başhekim ve Belediye Başkanı Temur Nadaraya ile tüm odaları gezdi. Hastanenin önemli problemlerinin başında kadro yetersizliğinin dışında ekipman yetersizliği gelmekte.
Hastanedeki tam teşekküllü tek bölüm laboratuar bölümü.
Gal merkez hastanesinde onarım çalışmaları birkaç yıl önce başlamıştı, görünüşe göre hastanede yapılması gereken daha çok iş var.

Tkorçal hastanesinde ise durum çok daha kötüydü. Burada tavan ve duvarlar dahil her şeyin baştan aşağı değişmesi gerekmekte. Ekipmanlarda çok kötü durumda.
Anzor Goov epidemiyoloji merkezini de ziyaret etti.
Epidemiyoloji merkezi çalışanları tam 14 yıldır merkezlerinin onarılmasını bekliyorlar. Merkezde bir çok poliklinik işleyemediği için kapalı durumda, ikinci kat ise tamamen iptal edilmiş halde.

Oçamçira bölgesi hastanesinde ise problemler çok olmasa da var olanlar çok ciddi.  Burada daha çok kadro yetersizliğinden şikayet edilmekte, bu sebeple mevcut kadro çalışmaları gerekenin çok üzerinde çalışıyor. Burada da diğer hastanelerde olduğu gibi tıbbi teçhizat sıkıntısı mevcut. Uzun yıllardır hastanenin genel cerrahi bölümü kapalı durumda. Ameliyat olması gereken hastalar başkente sevk edilmekte. Neredeyse aynı sebeple doğumhane de tam kapasiteli faaliyet gösterememekte.

Sağlık Bakanı Anzor Goov tüm hastaneleri gezdikten sonra gazetecilerle düşüncelerini paylaştı.
Anzor Goov, insanların yaşadıkları şehirlerde kaliteli sağlık hizmeti alabilmeleri için bütün hastanelerin sorunlarının en kısa sürede çözülmesi gerektiğini dile getirdi.

Gürcistan İşgal Saldırısı

Videos