Published On: Pts, Ağu 11th, 2008

Gürcistan Barış Komitesi’nin Açıklaması

Share This
Tags

saakasvili

Gürcistan’da Savaş
(Gürcistan Barış Komitesi’nin Açıklaması)

11 Ağustos 2008, Tiflis

Gürcistan, bir kez daha kaosun ve katliamın içine sürüklenmiştir. Gürcistan topraklarında, yenilenmiş bir güçle, kardeşi, kardeşe kırdıran bir savaş patladı.

Gürcistan Barış Komitesi ve Gürcistan’daki ilerici güçlerin ülkedeki militarizasyonun tehlikeli karakterine ve faşizm yanlısı milliyetçi politikaların tehlikesine karşı tüm çağrılarının hiçbir etkisinin olmaması bizi hayal kırıklığına uğrattı.

Gürcistan’daki egemen güçler, bazı batılı güçlerin, yerel ve uluslararası organizasyonların da desteğini alarak, yeniden kanlı bir savaş örgütlediler. Bugün bu gücü elinde tutanların Gürcistan halkına sürdükleri bu utanç verici lekenin temizlenmesi onyıllar alacak.

Şinvali şehrini barbarca yok etmeyi hedefleyen Gürcistan ordusu Amerikalı eğitmenler tarafından eğitilmiş, Amerikan silahlarıyla donatılmıştır. Bombalar, Osetyalı sivilleri, kendi kardeşlerimizi, çocuklarımızı, kadın ve yaşlılarımızı öldürmüştür. Şinvali ve çevresinde yerleşik iki binden fazla insan hayatını kaybetti.

Çatışma bölgesinde ve Gürcistan’ın geri kalan bölgelerinde de yüzlerce Gürcistan vatandaşı hayatını kaybetmiştir. Gürcistan Barış komitesi hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına baş sağlığı dileklerini iletmektedir. Binlerce çocuk, kadın, yaşlı, Güney Osetya ve Gürcistan vatandaşının katline neden olan bu kardeş savaşının tüm sorumluluğu münhasıran Gürcistan’ın bugünkü başkanı, parlamentosu ve hükümetine aittir. Saakaşvili rejiminin sorumsuzluğu ve maceraperestliğinin sınırı yoktur. Gürcistan devlet başkanı ve ekibi hiç şüphesiz tüm bu katliamın sorumlusu ve suçlusudur.

Gürcistan Barış Komitesi, Gürcistan’daki tüm ilerici partiler ve toplumsal hareketlerle birlikte bu büyük katliamı örgütleyenlerin, yasal ve meşru olarak sert bir şekilde cezalandırılmaları için mücadele edecektir.

Gürcistan Barış Komitesi, genel kamuoyunu, bugünkü Gürcistan yönetimi ile Gürcistan halkını ve Gürcü ulusunu bir tutmamaya, ve herkesi bu katil Saakaşvili hükümetine karşı mücadelelerinde Gürcistan halkına destek vermeye çağırmaktadır.

Gürcistan’daki tüm politik güçleri, toplumsal hareketleri ve Gürcistan halkını, ülkeyi bu halk düşmanı, Rusfobik ve faşizm yanlısı Saakaşvili hükümetinden kurtarmak için birleşmeye çağırıyoruz.

Gürcistan Barış Komitesi

http://www.barisdernegi.org/en/node/120

Gürcistan İşgal Saldırısı

Videos