Published On: Çar, Mar 6th, 2013

Abhazya Demokrasisine Diasporadan Bakış

Share This
Tags

ankvab

Tarih   : 06 Mart 2013
Sayı    : 2013-066
Konu   : Diasporadan Bakış

DİASPORADAN BAKIŞ

Biz Abhazya dışında yaşayan Abhaz vatandaşları gururla görüyoruz ki, dünyanın bugün kafa karışıklığı yaşadığı demokrasi kavramını binlerce yıl önce çözen ve onu içselleştiren halkımız, kurduğu devlete de bunu yansıtmayı başardı. Bu bağlamda halkımızın taleplerini dile getiriş biçimi bizi bir kez daha gururlandırdı.

Binlerce yıldır demokrasiyi geleneksel yapısı içinde yaşatan ulusumuzun, Devlet Başkanı Sayın Aleksandr Ankvab’ın toplumsal zenginliğimiz olan farklı sesleri, talepleri; uzlaşma kültürümüz çerçevesinde muhalefet başta olmak üzere her kesimle ve diyalogla çözme iradesinden büyük memnuniyet duyuyoruz.

Devletimizin ayrılmaz bir parçası ve önemli bir gücü olan diasporasının Anavatanımız Abhazya ile entegrasyonu için devletimizin gösterdiği hassasiyet ve gayret bize ilerisi için büyük güç ve ümit vermektedir.

Sayın Devlet Başkanımızın, bağımsız cumhuriyetimizin ulusuyla birlikte layık olduğu çağdaş, demokratik, ekonomik ve sosyal seviyeye ulaşması sürecinde, kucaklayıcı ve  kararlı  icraatları bu umudumuzu artırmaktadır.

Saygılarımızla.
Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi
Adına
Başkan
Erdeşan KOBAŞ

Gürcistan İşgal Saldırısı

Videos