Published On: Per, Mar 7th, 2013

Vladislav Ardzınba anıldı

Share This
Tags

333

VLADİSLAV ARDZINBA’YI ANMA PROGRAMI

Abhazya Cumhuriyeti’nin Kurucusu, Abhazya Kurtuluş Savaşının Başkomutanı, Büyük Devlet Adamı Vladislav Ardzınba Abhazya Cumhuriyeti Türkiye Temsilcisi Vladimir Ayüzba’nın evsahipliğinde, Temsilcilik ofisinde yapılan programla anıldı. Anma Etkinliği Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosluğundan 2 temsilcinin ve Abhaz ve Çerkes Camiasının önde gelen isimlerinin katılımı ile yapıldı. Sinevizyon gösterimleri ve konuşmalar ile oldukça duygusal anlar yaşandı.

Tarih   : 04 Mart 2013
Sayı    : 2013-065
Konu   : Sn. Vladislav Ardzınba’yı Anma

VLADISLAV ARDZINBA

Vladislav Ardzınba, bizim halkımız tüm şartlara boyun eğecek bir halk değildir diye yola çıkmıştı, halkını çok iyi tanıyan ve aynı hasletleri taşıyan VLADİSLAV ARDZINBA 1992 yılında, ülkesine saldırıldığı zaman çok kısa sürede, bilim adamı kimliği asker komutan siyasetçi vb kimliği ile bütünleşti ve zor günlerin lideri oldu.

Ardzınba’nın ilkeleri prensipleri etüt edildiği zaman, gelecek için öngörülerindeki doğruluk haklılık yirmi yıl sonra bu gün açıkça görülüyor.

Bu öngörülerle tarihte kesintiye uğratılmış devleti yeniden kurarken haklılığından aldığı güçle tüm uluslar arası vecibeleri de yerine getirerek, her türlü bedeli ödenmiş, devletini sağlam temeller üzerine oturtmuştur.

Dünyaya savrulmuş Abhaz ulusu, dünyanın neresinde olursa olsun ölümsüzlüğünü saygıyla anarken,

Abhaz Devleti’nin kurucu lideri ve şehitlerinin ağır bedeller ödeyerek yeniden var ettiği kurduğu devleti ve özgürlüğümüzü korumak biz Abhazların varlığına borcudur.

Saygılarımızla.
Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi
Adına Başkan
Erdeşan KOBAŞ

 

Gürcistan İşgal Saldırısı

Videos