Published On: Cum, Nis 19th, 2013

Engin Özkoç’a Kutlama

Share This
Tags

Engin_Ozkoc

Tarih   : 19 Nisan 2013
Sayı    : 2013-080
Konu   : Teşekkür ve Kutlama

Sayın
Engin ÖZKOÇ
TBMM. CHP. Sakarya Milletvekili
Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi
ANKARA-TÜRKİYE

Değerli Milletvekilimiz!
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Çocuk Bayramı kutlamalarında TRT’nin resmi davetlisi olan Abhaz çocuklarının T.C. Dışişleri Bakanlığı’nca malûm baskılar nedeniyle dışlanmasını protesto eden Meclis konuşmanızı takdirle izledik.

Çocuklar; Dünyamızın nadide mücevherleri, bahar çiçekleri, sevgi barış ve kardeşliğin sembolü. Onların dünyasında dil, din, ırk ve sınır yoktur. Dünya çocuklarını çirkin siyasetin ayırması mümkün olmadığı gibi onlara, Abhaz çocuklarına reva görülen ayırımcılığı anlatacak sözcük de yoktur.

Bölgesel güç iddiasında olan, ulusal barışı sağlamağa çalışan devletimizin; ülkemiz kurucu mozaiğin ana damarlarından olan milyonlarca Abhaz ve Kuzey Kafkasyalıları kırmak pahasına, bir komşumuzun çocuklarımıza kadar inen emperyal çağ dışı baskılarına boyun eğmesini anlamakta güçlük çekiyoruz. Hele hele bu komşumuzun haricinde bir tek devletimiz Türkiye’nin Abhazya Cumhuriyeti’ne uyguladığı evrensel insan haklarına aykırı kültürel, seyahat ve ulaşım ambargosuna hiçbir anlam veremiyoruz.

Değerli Kardeşimiz!
Gönül arzu ederdi ki yapmak zorunda kaldığınız konuşmayı, protestoyu, ileri demokrasi çabasında olduklarını iddia eden diğer parlamenterlerimiz sizden önce size bırakmadan yapsalardı.
Biz bunları toplumsal hafızamıza kaydettik.

Ama şundan da şüphemiz yok! 23 Nisan olayı Tüm Kuzey Kafkasyalıları, Abhazları ve sevenlerini birleştirdi. Bu tablo, Siz ve partiniz sesimiz olduğunuz, davamızı Meclis çatısı altında savunduğunuz müddetçe, bu yıl olmadı ama daha sonra muhakkak Abhaz Çocukları Devletimizin davetlisi olarak 23 Nisan kutlamalarına katılacak.

Tekrar hassasiyetinizi, konuşmanızı tebrik eder başarılı çalışmalarınızın devamını dileriz.

Saygılarımızla.
Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi
Adına
Başkan
Erdeşan Kobaş

Gürcistan İşgal Saldırısı

Videos