Published On: Sal, Eki 8th, 2013

Abhazya Geri Dönüş Komitesi Başkanı’ndan 20. Yıl Mesajı

Share This
Tags

hripscopua

ÇOK DEĞERLİ SOYDAŞLARIMIZ!

Bu gün Abhazya dışında yaşayan kardeşlerimiz, coğrafi olarak anavatanlarına uzak yaşıyor olsalar da, gönüllerinin burada olduğunu, onların sık sık bizleri ziyaret etmelerinden ve anavatanlarına dönüşlerinden anlayabiliyoruz.

XIX.yüzyılda anavatanlarından sürülen ve halkımızın önemli bir bölümünü oluşturan soydaşlarımız, her zaman anavatanlarına büyük bir ilgi duymakta ve anavatanlarındaki bağımsızlık mücadelesini iliklerine kadar hissetmekteydiler. İçlerinden çıkardıkları Mustafa Bütba, Ömer Beygua ve diğer evlatları ile bu alandaki çabaları bu yüzden hiç azımsanamaz.

Abhazya bağımsızlık savaşında (1992-1993) de ise, soydaşlarımız zaten ayağa kalkmış durumdaydılar. Abhazya Yüksek Sovyeti Başkanı Vladislav Ardzınba’nın liderlik ettiği bağımsızlık mücadelesi her geçen gün dalga dalga genişledi.

Vatanımıza musallat olan işgalciye dünyanın dört bir yanında yaşayan soydaşlarımızın verdikleri tepki, tarihin sayfalarında onurlu yerini almıştır. Soydaşlarımız elbette sadece bununla yetinmediler. Türkiye, Suriye ve Ürdün’de yaşayanlar başta olmak üzere gençlerimiz, daha ilk günlerden itibaren cephedeki yerlerini aldılar. Anavatanlarını ve kardeşlerini korumak uğruna zafer gününe kadar cansiperane savaşan soydaşlarımız arasından şehit düşenler de oldu. Başından beri bu mücadele içerisinde yer alan Adıge kardeşlerimiz de Abhaz-Adıge kardeşliğinin en güzel örneği haline geldiler. Elbette bütün bunlar, bir asırdan fazla anavatan dışında yaşamalarına rağmen soydaşlarımızın ulusal bilinçlerini yitirmeden günümüze kadar getirmelerinin doğal bir sonucuydu.

Bu gün, zaferin 20.yılını selamladığımız şu günlerde de, toprağa düşen şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. O kahramanların anıları halkımızın anılarında ve tarihin altın sayfalarında sonsuza dek yer almaya devam edecektir.

Ben, şehit ve gazilerimizi yetiştiren anne ve babaların önünde de saygı ile eğildiğimi bu vesileyle bir kez daha belirtmek isterim. Onların ve evlatlarının sayesinde ülkemiz bu gün özgür ve tanınmış bir durumda.

Şehit ve gazilerimizin aileleri başta olmak üzere, tüm soydaşlarımızın 20.zafer yılı kutlu olsun. Onlara bundan sonraki yaşamlarında, sağlık, barış ve huzur diliyor, bağımsız Abhazya devletine gelen yollarının her daim sonuna dek açık olmasını temenni ediyorum. Tüm soydaşlarımızın zafer bayramlarını bir kez daha gönülden kutluyorum.

Xirıps Copua 

Abhazya Geriye Dönüş Devlet Komitesi Başkanı

Gürcistan İşgal Saldırısı

Videos